Administrație Publică

  1. Programul de studii: ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ – ÎNVĂȚĂMÂNT CU FRECVENȚĂ (IF)
  2. Titlul obținut: LICENȚIAT ÎN ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ
  3. Durata studiilor: 3 ani
  4. Număr total de credite: 180
  5. Descriere / obiective de formare:
  6. Obiectivul principal al specializării îl reprezintă dobândirea de către absolvenți a cunoștințelor care să contribuie la cunoașterea și înțelegerea problematicii sistemului administrativ, a vieții socio-economice, la identificarea tehnicilor de investigare științifică și la o pregătire profesională care să le permită adoptarea celor mai bune soluții  în scopul creșterii performanțelor şi a competitivității în domeniile administrației publice centrale şi locale  în care vor lucra în condițiile societății bazate pe cunoaștere.

 

  1. Competențe profesionale:

CP1. Utilizarea conceptelor și principiilor fundamentale de organizare și funcționare a structurilor administrative pentru inserția profesională în instituții publice și/sau private.

CP2. Identificarea și aplicarea dispozițiilor legale cu privire la sistemul administrativ, inclusiv inițierea și formularea de propuneri de acte normative și/sau administrative.

CP3. Comunicarea orală și scrisă în limba programului de studii și într-o limbă de circulație internațională, a unor mesaje structurate referitoare la o problemă dată din specialitate.

CP4. Aplicarea instrumentelor strategice pentru dezvoltarea instituțională.

CP5.  Administrarea activităților specifice din domeniu, cu respectarea deontologiei profesionale.

CP6. Identificarea, analizarea și rezolvarea problemelor din administrația publică în mod cooperant, flexibil și eficient.

  1. Competenţe transversale

CT1. Indeplinirea la termen în mod riguros, eficient și responsabil a sarcinilor profesionale, cu respectarea principiilor deontologiei profesionale.

CT2. Aplicarea tehnicilor de relaționare în grup, deprinderea și exercitarea rolurilor specifice în munca de echipă, prin dezvoltarea abilităților de comunicare interpersonală.

CT3. Autoevaluarea nevoii de formare profesională și identificarea resurselor și a modalităților de formare și dezvoltare personală și profesională în scopul inserției și adaptării la cerințele pieței muncii.

Calificarea este înscrisă în RNCIS pentru următoarele ocupaţii:

Cod COR: 242205 – consultant în administrația publică

Cod COR: 242225 – consilier de stare civilă

Cod COR: 242209 – inspector de integritate

Facebook