Cronologie

Cronologie Universitatea Constantin Brâncuşi

Etape cronologice:

1972

Universitatea din Craiova înfiinţează la Târgu-Jiu două secţii de subingineri:
    1. Centrale termoelectrice
    2. Utilaje pentru industria materialelor de construcţii

1991

Se înfiinţează două specializări de ingineri ale Universităţii din Craiova:
  1. Centrale termoelectrice
  2. Tehnologia construcţiilor de maşini

1992

Prin Hotărârea Guvernului României nr. 288/15 iunie 1992, se înfiinţeză Universitatea „Constantin Brâncusi” din Târgu-Jiu, având în componenţa sa două facultăţi:
  1. Facultatea de Inginerie
  2. Facultatea de Ştiinţe

1997

Prin Hotărârea Guvernului 741/13.11.1997 are loc divizarea Facultăţii de Ştiinţe în: Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Ştiinţe Juridice

2002

Facultatea de Ştiinţe Juridice şi-a schimbat denumirea în Facultatea de Ştiinţe Juridice și Administrative

2005

2017

Se revine la denumirea Facultatea de Ştiinţe Juridice. Ia ființă Facultatea de Litere și Științe Sociale. 2010 – Facultatea de Litere și Științe Sociale își schimbă denumirea în Facultatea de Administrație Publică și Studii Politice Comparate. 2011 – Facultatea de Administrație Publică și Studii Politice Comparate fuzionează cu Facultatea de Științe Juridice păstrând denumirea de Facultatea de Administrație Publică și Studii Politice Comparate. 2012 – Facultatea de Administraţie Publică şi Studii Politice Comparate se reorganizează sub denumirea de Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative. 2015 – Facultatea de Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative se separă în Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Management Public. Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Management Public se reorganizează sub denumirea de Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Drept și Administrație Publică.
Facebook